Как да пречистим организма си? Отговорът е кратък и ясен: с вода. Всяка сутрин веднага след ставане изпивайте по една чаша топла вода на гладно. По този начин значително подпомагате обмяната на веществата, изхвърляте натрупаните отрови и спирате да трупате излишни килограми. Все пак за да влезе полезното първо трябва да излезе вредното. Пиенето на гореща вода веднага след събуждане изчиства бъбреците, подготвя стомаха за “работа” и действа благоприятно на червата. Така топлата вода преминава право през червата и изчиства мукуса от предния ден.  Тази “терапия” също така дава много енергия и тонизира тялото. 

 

Важно е обаче водата да бъде чиста – добре е да използвате минерална или изворна вода, но не и чешмяна вода, тъй като тя е замърсена. Ако пиете чешмяна вода, то тя задължително трябва да се филтрира (с помощта на филтрираща кана). Най-добър ефект ще изпитате ако можете да си набавите чиста планинска вода. След като изпиете първата топла чаша вода може да минете на вода със стайна температура. Изпийте още две три чаши (толкова, колкото можете) вода със стайна температура, изчакайте поне 30 минути и чак тогава преминете към закуската. Консултирахме се с лекар, според който най-добре е сутрин да се пие чиста вода вместо чай например.

Доказано е, че сутрин тялото се събужда при приемането на каквато и да е течност – за това най-добре е сутрин да се будите с чиста вода вместо с кафе и цигара. За да засилите пречистващия ефект и ако искате да свалите килограми може да добавите няколко капки лимон (но това може да предизвика дразнене на стомаха). Ако комбинирате този метод с правилно хранене ще усетите положителен ефект още на втория или третия ден.style=”display:inline-block;width:728px;height:90px”
data-ad-client=”ca-pub-1145889976141300″
data-ad-slot=”5513507802″>